WEBINAR

Helicobacter pylori – co warto wiedzieć?

Rozmowa ekspertów

Partner wydarzenia:

Organizator:


KIEDY

26.03.2025 r.
godzina: 18:00

GDZIE

FORMUŁA ONLINE

O WEBINARZE

Nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, są konieczne dla prawidłowego funkcjonowania serca, wzrodku, mózgu a także układu odpornościowego. Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca*. Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz prawidłowego widzenia**. DHA i EPA pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi***.

* - korzystne działanie występuję w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie
** - korzystne działanie występuję w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie
*** – korzystne działanie występuję w przypadku spożywania 2 g EPA I DHA dziennie.

PROWADZĄCY

Prof. dr hab. n. med. Wojciech M. Marlicz
 

jest konsultantem w dziedzinie gastroenterologii i chorób wewnętrznych w Klinice Gastroenterologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Jest zaangażowany w diagnostyczną i terapeutyczną endoskopię przewodu pokarmowego oraz kilka krajowych i międzynarodowych projektów badawczych dotyczących roli dorosłych komórek macierzystych, mikrobioty i probiotyków w chorobach przewodu pokarmowego u ludzi. Jest również zaangażowany w działalność dydaktyczną i edukacyjną, podkreślając znaczenie zdrowego stylu życia i odżywiania dla promowania dobrego samopoczucia i długowieczności. Jest członkiem American College of Gastroenterology (FACG), European Microscopic Colitis Study Group (EMCG), International Society for the Study of Celiac Disease (ISSCD), The American Association for the Advancement of Science (AAAS), European Crohns and Colitis Organisation (ECCO), European Society of Neurogastroenterology & Motility (ESNM), Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii (PTG-E) (Przewodniczący Oddziału Zachodniopomorskiego PTG-E 2012-2016), European Lifestyle Medicine Organization (ELMO - Country Representative for Poland) oraz Polskiego Towarzystwa Celiakii (Członek Honorowy).

Prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska

- specjalista biologii medycznej i nauk o żywieniu

 

Zainteresowania zawodowe i naukowe dotyczą nowoczesnych rozwiązań w dietoprofilaktyce i dietoterapii. Autorka ponad 160 artykułów w recenzowanych czasopismach międzynarodowych i krajowych. Kierownik Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego.

PROGRAM WEBINARU

1. Epidemiologia, diagnostyka, leczenie zakażenia.
2. Kto jest narażony na konsekwencje zakażenia?
3. Probiotyki i dieta – antidotum czy wsparcie?
4. Europejski Rejestr H. pylori.

Do udziału zapraszamy: kardiologów, lekarzy rodzinnych, internistów, diabetologów

Weź udział w webinarium, szczególnie jeżeli:

Chcesz dowiedzieć się więcej o tej bakterii.
Jesteś lekarzem - chcesz pogłębić wiedzę o prawidłowym postępowaniu w zakażeniu H. pylori.
Jesteś pacjentem - interesują cię tematy medyczne
Chcesz dowiedzieć się jaką diagnostykę wykonać oraz jakie wdrożyć leczenie?

ZAUFAJ NASZEMU DOŚWIADCZENIU I WIEDZY!

Pomimo zmniejszającej się częstości zakażenia H. pylori w ostatnim okresie, infekcja tą bakterią nadal dotyczy ok. 44% ludzi na świecie i 66% osób w Polsce. Ponieważ stwierdzenie infekcji H. pylori u osoby dorosłej jest wskazaniem do leczenia, kluczowe znaczenie ma ustalenie prawidłowych wskazań do testowania w kierunku zakażenia.

Dlaczego lepiej spotkać się online?

1
Formuła dopasowana do Ciebie - możliwość oglądania webinaru w każdym miejscu na świecie i na każdym urządzeniu z dostępem do Internetu!
2
Otrzymasz praktyczną dawkę najbardziej aktualnej wiedzy dotyczącej profilaktyki chorób układu sercowo-naczyniowego
3
SESJA LIVE! – PYTANIA & ODPOWIEDZI! - W trakcie spotkania masz szansę zadawania pytań naszemu ekspertowi, uzyskując natychmiastową i merytoryczną odpowiedź.

KONTAKT

Masz pytania? Napisz do nas

Informacje organizacyjne/rejestracje indywidualne

Renata Dolata

tel: 502 237 976

email: renata.dolata@forum-media.pl